Koncern
Onsdag 19 april, 2017
AROS Public
Tilmeldelse nødvendig: S.U. d. 19 april kl. 12:00
Tilmeldelse via: antipyrinepress@gmail.com
(max 20 pers kan deltage)
19:00 – 21:00
–––––––––––––
Deltagere: 7

Introduktion: Mathias Kokholm, Glenn Christian & Anders Abildgaard

Idet at diskussionen denne gang tager afsæt på institutionen ARoS, hvor forlaget Antipyrine i april måned har indrettet et laboratorium og montagerum, flyttes Teoretisk Tirsdage fra de sædvanlige tirsdage til en onsdag. Til dette ophold, arbejdes her bl.a. med publikationer og arkivmateriale fra kunstnergruppen Koncern°, der processeres gennem diverse apparater og læsekredse.

Kunstnergruppen Koncern° blev grundlagt i 1989 af billedkunstnerne Søren Andreasen, Jan Bäcklund, Jakob Jakobsen og Jørgen Michaelsen. Gruppen udgav i perioden 1989-1993 5 numre af tidsskriftet Koncern° – Skrift for kunstnerisk-filosofisk-grundforskning og lavede flere udstillinger under navnet Koncern° – Netværk for kreativ kommunikation.

Til denne omgang af TT skal vi læse Koncern°s skrifter. Hovedfokus vil være på et uddrag af fjerde nummer af Koncern° – Skrift for kunstnerisk-filosofisk-grundforskning, der blev udgivet som en udstillings-komponent ved en intervention på Willumsen museet: Koncern°/Willumsen (1992). Subsidiært kan man læse på udstillingens kontekstualiserende materiale, herunder pressemeddelelse, og en samtale med medieteoretiker N.V.G., mm., samt en indledende tekst til et tredje projekt Fax Only (1991).

Centralt for Koncern° var etableringen af et gruppesubjekt eller ekstra subjekt, der gennem diskursiv og bureaukratisk praksis, kunne undslippe samfundets institutioner. Et flugtværktøj, der frem for at skrive sig op mod systemet, bestræbte sig på at omvælte det inde fra selve sprogets system.

[Tekst uddrag]

Koncern° : Willumsen (primær tekst)

Koncern° : Fax Only (sekundær tekst)

Koncern° : Willumsen extra (sekundær tekst)


Det anbefales som altid at møde forberedt til samtalen.

Læsekredsen er åben og gratis for alle (max 20 pers kan deltage). Men da det finder sted i institutionelle rammer (ARoS), hvor man oftest veksler mønt i døren, skal man tilmelde sig på antipyrinepress@gmail.com inden d. 19. April kl.12:00.