Okkulte tekstmaskiner
December 08, 2015
Piscine
Møllegade 5
19:30 – 22:00
–––––––––––––
Deltagere: 21

Introduktion: Kasper Opstrup & Mathias Kokholm

Diskussionsgruppe om okkulte tekstmaskiner, magisk aktivisme og William S. Burroughs. Tilrettelagt med forbindelser til udstillingen L’hombre invisible, udstillingsstedet Piscine.

Til årets sidste diskussions-aften tager vi udgangspunkt i udgivelsen AKADEMI 23 (Antipyrine, 2014), som indeholder flere af William S. Burroughs primære tekster (manifester) som ”Elektronisk revolution” og ”Den usynlige generation”, der fokuserer på William S. Burroughs ideer om kontrol, virus og forandring inden for rammen af et nyt universitet, et akademi, der skal lære os at være både sammen og os selv på en ny måde. Projektet er med til at aktualisere Burroughs' tanker for vores egen umiddelbare fremtid i slutningen af 10erne, hvor vidensøkonomien går hånd i hånd med oplevelsesøkonomien og finansøkonomien, hvor uddannelse er under pres, og hvor der er en stigende interesse i alternative læringsfællesskaber og ændrede adfærdsmønstre.

Det anbefales at du tager omkring udstillingsstedet Piscine, hvor du henter et eksemplar af bogen AKADEMI 23 (gratis for TT deltagere) samt løfter røret på den gule telefon og lytter til optagelser med William S. Burroughs og Henrik Have. Orienter dig gerne i hele bogen, men særskilt kapitlet ’Afspilning fra Paradis til Watergate’ og manifesterne ’Den usynlige generation’ og ’Elektronisk revolution’.

*
Kasper Opstrup er forfatter og forsker i radikal kultur. Hans forskningsinteresser omfatter bl.a. avantgarde, aktivisme, alternativ uddannelse, nye teknologier og modkultur såvel som nutidige skæringspunkter mellem kunst, politik, videnskab og det okkulte. Kasper har redigeret og oversat AKADEMI 23 sammen med Tobias Kirstein, med hvem han også arbejder på en oversættelse af Burroughs romanen De vilde drenge (Antipyrine, 2016).

Vel mødt